توکای سیاه (اوراسیایی)

Rate this item
(15 votes)
وضعیت حفاظتی توکای سیاه (اوراسیایی)

وضعیت حفاظتی توکای سیاه (اوراسیایی):

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

توکای سیاه (اوراسیایی) اندازه پرنده: 15-25Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:گنجشک سانان-passeriformes

تیره توکا-turdidae

نام علمی:Turdus merula

نام انگلیسی:


Common Blackbird /Eurasian Blackbird

نقشه پراکندگی توکای سیاه (اوراسیایی):

پراکندگی توکای سیاه (اوراسیایی)

توکای سیاه پرنده ای ست که زمستانها از پراکندگی نسبتا زیادی برخوردار است و نیز به تعداد فراوان در ایران زادوولد می کند . اخیرا زادوولد آن را در باغ‌های شر فردوس در خراسان گزارش شده است .

توکای سیاه (اوراسیایی) - 4.1 out of 5 based on 15 votes

چطور پیدایش کنیم :

توکای سیاه (اوراسیایی) 25 سانتی‌متر است ؛  پرنده نر پرجثه و پروبالش سیاه یکدست است با منقار و حلقه چشمی به رنگ زرد نارنجی روشن . پرنده ماده در سطح پشتی قهوه‌ای پررنگ و در سطح شکمی قهوه‌ای کمرنگ‌‌تری است با چانه پر از خال‌های سفید و منقاری قهوه‌ای . پرنده نابالغ خرمائی رنگ‌تر و پرلکه‌تر است . نر بالغ سیاه مایل به قهوه‌ای است و منقاری نسبتا سیاه دارد .  روی زمین تغذیه می کند و هنگام فرود آمدن با دم بالا گرفته و چتری و بالهای فرو افتاده روی زمین می نشیند .

توکای سیاه یا توکای معمولی (Turdus merula) پرنده‌ای از سردهٔ توکا و بومی اروپا، آسیا و شمال آفریقا است و بر اثر فعالیت‌های انسانی به استرالیا و نیوزیلند هم وارد شده‌است.

چندین زیرگونه از این پرنده در محدودهٔ زیستی گستردهٔ آن زندگی می‌کنند، تعدادی از زیرگونه‌های آسیایی را گاه گونه‌ای مستقل در نظر می‌گیرند. با توجه به عرض جغرافیائی، توکای سیاه ممکن است مقیم، نیمه‌مهاجر یا کاملاً مهاجر باشد.

جنس نر زیرگونهٔ اصلی این پرنده که در بیشتر مناطق اروپا زندگی می‌کند، کاملاً سیاه با حلقهٔ چشمی و منقار نارنجی و آوازی با ملودی غنی است؛ جنس ماده و پرندهٔ ‌نابالغ پوشش قهوه‌ای پررنگ دارد. این پرنده در درخت‌زارها و باغ‌ها زندگی می‌کند و لانه‌ای شکیل با نوارهایی از گِل و فنجان‌شکل می‌سازد. توکای سیاه همه‌چیزخوار است و از انواع مختلف حشرات، کرم‌های خاکی، توت‌ها و میوه‌ها تغذیه می‌کند.

هر دو جنس در محل اصلی زندگی خود قلمروطلبند و از نمایش‌های تهدید مشخصی بهره می‌جویند، اما در هنگام مهاجرت و نواحی زمستان‌گذرانی اجتماع‌دوست‌تر می‌شوند. جفت‌ها در طول سال، در جاهایی‌که هوا به اندازه کافی معتدل باشد، در قلمرو خود باقی می‌مانند. اشارات زیادی به این پرندهٔ پرشمار و متمایز از دیگر پرندگان در آثار ادبی و فرهنگی دیده می‌شود که معمولاً به آواز آن مرتبط می‌باشند.

صدای توکای سیاه (اوراسیایی):

صدای این پرنده فلوت مانند و متنوع به صورت « چک- چک- چک» شنیده می شود.

زیستگاه توکای سیاه (اوراسیایی)

جنگل‌ها ، باغها ، پرچین‌ها و بوته‌زارهای غیر محصور . در پرچین‌ها ، توده‌های چوب و سقف سایه‌بان‌های احشام لانه می سازد .

Read 13555 times Last modified on شنبه, 11 آبان 1392 08:59

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران