چکچک دشتی

Rate this item
(1 Vote)
وضعیت حفاظتی چکچک دشتی

وضعیت حفاظتی چکچک دشتی:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

چکچک دشتی اندازه پرنده: 15-25Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:گنجشک سانان-passeriformes

تیره توکا-turdidae

نام علمی:Oenanthe isabellina

نام انگلیسی:


Isabelline Wheatear

نقشه پراکندگی چکچک دشتی:

پراکندگی چکچک دشتی

چکچک دشتی پرنده ای است نیمه مهاجر و به تعداد زیاد دیده می شود

 

چکچک دشتی - 5.0 out of 5 based on 1 vote

چطور پیدایش کنیم :

اندازه چکچک دشتی 16 سانتی متر است . این پرنده با اندازه بزرگ و ظاهر خاکی کمرنگ و یکدست  مشخص می شود . پوشپرهای گوش آن تیره رنگ نیست ، بزرگی سر و منقارش جلب توجه می کند .
سیاهی دم آن خیلی پررنگ نیست ، به طرز خاصی می دود و دمش را با قدرت بالا و پایین می برد.
دمش اندکی کوتاه است و به صورت راست می نشیند. نر و ماده همشکل هستند و به واسطه شاهپر سفید سرشانه، که به داخل بال های بزرگ شنی رفته و تضاد اندکی با روی تنه دارد، تشخیس داده می شوند. دمگاهش سفید باریک و اغلب نوار انتهایی دم پهن تر و سیاه است. هنگامی که پرواز می کند زیر بال ها و محل اتصال بالها به بدن نخودی سفید است. نوار ابرویی پهن تر و در جلو چشم سفید تر است.

صدای چکچک دشتی:

صدای چکچک دشتی، ممتد و با قدرت و بدون خشونت و در انتها مانند سوت است. با مهارت زیاد صدای سایر پرندگان را تقلید می کند. و هنگام هشدار صدایش به صورت "ته جاک-ته جاک tjack-tjack" یا "هی یو- دی یو hiu-dio" شنیده می شود.

زیستگاه چکچک دشتی

در استپ‌ها ، جلگه‌های لم‌یزرع و یا دامنه‌های پست و برهنه کوهستان به سر می برد.
در زمستان مناطق ماسه ای را ترجیح می دهد و به صورت عبوری در کشتزار ها دیده می شود.
در سوراخ دیواره کنار رودخانه یا دیوارها آشیانه می سازد

Read 8543 times Last modified on شنبه, 29 تیر 1392 08:45

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران