زنگوله بال

Rate this item
(4 votes)

نیم رخ سایه پرنده

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

تیره هوبره-otididae

نام علمی:Otis tetrax

نقشه پراکندگی زنگوله بال:

زنگوله بال - 4.3 out of 5 based on 4 votes

42 سانتی‌متر ؛ اندازه این پرنده کمتر از نصف اندازه میش مرغ است ، محتاط بودن بیش از حد این پرنده مشاهده آن را دشوار می سازد . پرنده نر در پرو بال زمان زاد و ولد ؛ به وسیله گردن سیاه و سفیدش مشخص می شود . سطح پشتی بدن و تارک آن قهوه ای ، خاکی کمرنگ و پر از خطوط موجدار سیاه ، صورتش خاکستری مایل به آبی و سطح شکمی آن سفید است . پرنده ماده در سطح پشتی کمرنگتر با رگه‌رگه و راه‌راه عرضی سیاه و در سطح شکمی ، سفید مایل به نخودی است با سینه و پهلوهای راه‌راه . روی صورت و گردنش نشانه مشخصی ندارد ، رفتارش مانند میش‌مرغ است ولی به سهولت می دود و هنگام مخفی شدن قوز کرده روی زمین پهن می شود .  پروازش خیلی سریع است ، بال زدن پرنده نر ، سریع و توام با صدایی سوت مانند است ، در پرواز بطور کلی سفید بنظر می آید ولی نوک بالهایش سیاه و مشخص است . اوج پروازش از میش مرغ خیلی بیشتر است . معمولا بصورت دسته های کوچک ، ولی در پاییز به صورت گله های بزرگ دیده می شود .

نام انگلیسی : Little Bustard

نام فرانسوی : Outarde canepetiere

نام علمی (لاتین) : Otis tetrax

چطور پیدایش کنیم :

42 سانتی‌متر ؛ اندازه این پرنده کمتر از نصف اندازه میش مرغ است ، محتاط بودن بیش از حد این پرنده مشاهده آن را دشوار می سازد . پرنده نر در پرو بال زمان زاد و ولد ؛ به وسیله گردن سیاه و سفیدش مشخص می شود . سطح پشتی بدن و تارک آن قهوه ای ، خاکی کمرنگ و پر از خطوط موجدار سیاه ، صورتش خاکستری مایل به آبی و سطح شکمی آن سفید است . پرنده ماده در سطح پشتی کمرنگتر با رگه‌رگه و راه‌راه عرضی سیاه و در سطح شکمی ، سفید مایل به نخودی است با سینه و پهلوهای راه‌راه . روی صورت و گردنش نشانه مشخصی ندارد ، رفتارش مانند میش‌مرغ است ولی به سهولت می دود و هنگام مخفی شدن قوز کرده روی زمین پهن می شود .  پروازش خیلی سریع است ، بال زدن پرنده نر ، سریع و توام با صدایی سوت مانند است ، در پرواز بطور کلی سفید بنظر می آید ولی نوک بالهایش سیاه و مشخص است . اوج پروازش از میش مرغ خیلی بیشتر است . معمولا بصورت دسته های کوچک ، ولی در پاییز به صورت گله های بزرگ دیده می شود .

 

زیستگاه :

دشت های سرسبز و مزارع گندم و شبدر و غیره

 

پراکندگی :

در گذشته پرنده زنگوله‌بال ، در فصل زمستان نسبتا فراوان بوده است و به تعداد خیلی کم در ایران زادوولد می کرده و اما در حال حاضر این پرنده در معرض خطر انقراض نسل قرار دارد .!

Read 10400 times Last modified on جمعه, 15 ارديبهشت 1391 08:15
More in this category: « میش مرغ هوبره »

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران