کرکس مصری (کرکس کوچک)

Rate this item
(5 votes)
وضعیت حفاظتی کرکس مصری (کرکس کوچک)

وضعیت حفاظتی کرکس مصری (کرکس کوچک):

کرکس مصری در ایران باید تحت حفاظت کامل قرار گیرد.

کرکس مصری از پرندگان در خطر انقراض جهان و حمایت شده ایران است، بنابراین شناسایی زیستگاه های جوجه آوریش در استان و حفاظت کامل از آنها ضروری است.

نیم رخ سایه پرنده

کرکس مصری (کرکس کوچک) اندازه پرنده: 50-75 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:شاهین سانان-falconiformes

کرکس ها-vultures

نام علمی:Neophron percnopterus

نام انگلیسی:


Egyptian vulture

نقشه پراکندگی کرکس مصری (کرکس کوچک):

پراکندگی کرکس مصری (کرکس کوچک)

کرکس از جمله پرندگانی بوده که در گذشته نه چندان دور بطور کلی تابستان‌ها فراوان بوده است ، و اما هنوز این پرنده را می توان در پناهگاه حیات وحش خبر و روچون در محدوده شهرستان بافت به صورت نسبتا فراوان دید ، تعدا کمی از این پرنده زمستان در منتهی الیه جنوب ایران باقی می ماند .

کرکس مصری (کرکس کوچک) - 4.4 out of 5 based on 5 votes

 

چطور پیدایش کنیم :


کرکس مصری (کرکس کوچک) 53 تا 65 سانتی‌متر است ؛ لاشخوری کوچک و سیاه و سفید که از سایر لاشخورها کوچکتر است ، طرح بدنش در حال پرواز با بال‌های دراز ، مستقیم و نوک‌تیز به رنگ سیاه و سفید و دم سه‌گوش سفید ، خیلی مشخص است . سر و گلوی پرنده بالغ پوستی زردرنگ و بدون پر دارد ، پس سر و گردنش را انبوهی از پرهای کوتاه و فشرده می پوشاند ، پرو بالش سفید چرک و شاهپرهای نخستین آن سیاه‌رنگ است . منقارش از منقار لاشخورهای دیگر باریکتر است . رنگ پر و بال پرنده نابالغ بر حسب سن ، از قهوه‌ای پررنگ تا سفید چرک تغییر می کند و سر و پرهای انبوه گردنش تقریبا قهوه‌ای رنگ است . با اینکه این پرنده چندان اجتماعی نیست ، گاهی دو یا سه‌ تای آن همراه با چند ( دال ) بر سر یک لاشه جنگ می شود تا پس مانده پرنده‌های بزرگ‌تر را بخورند . آشغال و زباله را در جستجوی گوشت و مواد حیوانی دیگر زیر و رو کند ( رجوع شود به لک‌لک سفید که طرح بالش در پرواز مشابه این پرنده است و اغلب با بال باز اوج می گیرد ) .




صدای کرکس مصری (کرکس کوچک):

صدای این پرنده اتفاقی و شبیه غرغر سوت مانند شنیده می شود.

زیستگاه کرکس مصری (کرکس کوچک)

 این پرنده در اغلب مناطق دشتی – استپ، کوهستان و کناره های جنگل به سر برده و درصخره های مرتفع آشیانه می سازد. در ایران، تابستان ها، نسبتا فراوان و در زمستان ، به تعداد اندک، در جنوب شرقی دیده می شوند.

Read 8938 times Last modified on شنبه, 26 اسفند 1391 07:25

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران