قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی)

Rate this item
(42 votes)
وضعیت حفاظتی قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی)

وضعیت حفاظتی قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی):

این پرنده، در زمره ی پرندگان حمایت شده است. بنابراین، برای حفاظت از آن، اقدامات ویژه حفاظتی، خصوصا در مناطق تولید مثلش درآذربایجان شرقی و غربی، ضروری است.
هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی) اندازه پرنده: 25-50 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:شاهین سانان-falconiformes

قرقی ها-hawks

نام علمی:Accipiter nisus

نام انگلیسی:


Eurasian (or Northern) Sparrowhawk

نقشه پراکندگی قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی):

پراکندگی قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی)

قرقی پرنده‌ای است بومی و  نیمه مهاجر، در گذشته نچندان دور از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار بوده است و اما در حال حاضر از جمله پرندگان کمیاب محسوب می شود .

قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی) - 3.5 out of 5 based on 42 votes

 

چطور پیدایش کنیم:


قرقی  نر، 28 سانتیمتر و قرقی ماده 38 سانتیمتر طول دارد و از نرها بسیار بزرگتر و حدودا هم اندازه ی نر طرلان اند. پروازی بسیار تند با بال زدن نهای سریع دارند. انتهای بدن لاغر و دم بلند و باریک با انتهای مستطیل شکل و سر کمتر جلو آمده است. زیر تنه سفید است که در آن راه اره عرضی نزدیک به هم؛ به رنگ قهوه ای تا قهوه ای تیره دیده می شود. روتنه، در پرنده ی نر، به خاکستری پر رنگ با گونه های خرمایی و لکه ی سفیدی در پس گردن، و در پرنده ی ماده، قهوه ای مایل به سیاه با نوار آبرویی پیوسته باریک به رنگ سفید، که تا پشت سر امتداد دارد. دیده می شود. در پرنده ی نر، زیر دمگاه سفید و روی دم خاکستری است که در آن نوارهای عرضی سیاه رنگ به چشم می خورد. در پرنده ی ماده، زیر دمگاه و زیر تنه سفید است و در آن راه راه عرضی قهوه ای کمرنگ مشاهده می شود. پرنده ی نابالغ شبیه پرنده ی ماده به نظر می رسد اما قهوه ای رنگ تر است. هنگام شکار در بالای پر چین های و حصار ها و در زیر درختان گشت زده و با حرکتی سریع به پرندگان و پستانداران کوچک حمله می کند.


صدای قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی):

زیستگاه قرقی (قرقی شمالی - قرقی اوراسیایی)

زیستگاه قرقی ، بیشتر در نواحی پر درخت است و معمولا در جنگل‌ها و گاهی در بوته‌های بلند یا در بیشه‌ها آشیانه می سازد . زمستان ها در فضای باز و یا کم درخت نیز دیده می شود .

Read 24541 times Last modified on پنج شنبه, 12 ارديبهشت 1392 04:38
More in this category: پیغو »

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران