عقاب مار خور

Rate this item
(6 votes)
وضعیت حفاظتی عقاب مار خور

وضعیت حفاظتی عقاب مار خور:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

عقاب مار خور اندازه پرنده: >15 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:غواص سانان-gaviiformes

عقاب ها-eagles

نام علمی:Circaetus gallicus

نقشه پراکندگی عقاب مار خور:

عقاب مار خور - 3.2 out of 5 based on 6 votes

نام انگلیسی : Short-toed Eagle

نام فرانسوی : Circaete jean-le-blanc

نام علمی (لاتین) : Circaetus gallicus

 

 

چطور پیدایش کنیم :


63 تا 67 سانتی‌متر ؛ از عقاب ماهی‌گیر بزرگتر است .سطح شکمی و زیر بالهایش تقریبا سفید یکدست است بجز بخش بالایی سینه و گلویش که تیره‌رنگ می باشد ( بعضی از آنها این تیرگی را ندارند ) . از فاصله نزدیک ، در سطح زیرین بالهایش چند ردیف خال‌های تیره رنگ به چشم می خورد سری گرد شبیه سر جغد ، منقاری کوچک و چشم‌های درشت نارنجی رنگ دارد . سطح پشتی آن قهوه‌ای مایل به خاکستری است با شهپرهای نخستین تقریبا سیاه . روی دم نسبتا دراز آن سه تا چهار نوار عرضی تیره رنگ غیر مشخص دیده می شود . در پرنده نابالغ سطح شکمی قهوه‌ای‌تر است با نوارهای عرضی تیره رنگ . پرواز عقاب مارخور پرتوان است و هنگام بالباز اوجگیری ، بالها را افقی نگهمیدارد ، اغلب با پاهای آویزان درجا بال می زند و از مار ، مارمولک ، قورباغه و امثال آن تغذیه می کند .



زیستگاه :


شیب‌های کوهستان و دره‌های تنگ ، جنگل‌های دوردست ، دشت‌های باتلاقی و تپه‌های شنی ساحلی . روی درخت آشیانه می سازد .



پراکندگی :

عقاب مار خور از جمله پرندگانی‌ست که در گذشته و به‌طور کلی تابستان‌ها نسبتا فراوان بوده است ، کما اینکه در حال حاضر تعداد آنها نسبتا قابل توجه است ،این پرنده زیبا و با شکوه ، معمولا تابستان برای تخم گذاری در ایران یافت می شود .

Read 10341 times Last modified on جمعه, 01 دی 1391 14:56
More in this category: « عقاب پرپا

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران