عقاب دشتی - عقاب خاکی

Rate this item
(6 votes)
وضعیت حفاظتی عقاب دشتی - عقاب خاکی

وضعیت حفاظتی عقاب دشتی - عقاب خاکی:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

عقاب دشتی - عقاب خاکی اندازه پرنده: >15 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:غواص سانان-gaviiformes

عقاب ها-eagles

نام علمی:Aquila rapax

نقشه پراکندگی عقاب دشتی - عقاب خاکی:

عقاب دشتی - عقاب خاکی - 3.8 out of 5 based on 6 votes

 

نام انگلیسی : Tawny Eagle

نام فرانسوی : Aigle ravisseur

نام علمی (لاتین) : Aquila rapax

 

چطور پیدایش کنیم :


65 تا 77 سانتی‌متر ؛ عقاب دشتی بالغ تقریبا به طور یکدست قهوه‌ای پررنگ است و روی دم گرد و کوتاهش نوار‌های عرضی خاکستری نامشخص دارد . به سادگی با عقاب جنگلی بالغ اشتباه می شود ولی عقاب دشتی اغلب یک لکه زرد مایل به اخرائی در پس گردن دارد و هیچگاه سفیدی روی پوشپرهای دم را که در بعضی از عقاب های جنگلی ( نه همه آنها ) دیده می شود ندارد . پرنده نابالغ به رنگ شیرقهوه است با شاهپرهای نخستین تقریبا سیاه و در پرواز دو خط بالی کمرنگ نشان می دهد . حرکات عقاب دشتی خیلی کند است و اغلب به مدت طولانی روی زمین می نشیند ، معمولا نزدیک به زمین پرواز می کند و به ندرت اوج می گیرد . در حال بالباز اوج‌گیری بالهایش را اندکی به پایین خم می کند . از پستانداران خیلی کوچک ، مارها ، قورباغه‌ها و از لاشه حیوانات تغذیه می کند .  پرنده بالغ به وسیله اندازه کوچکتر ، سر و منقار کوچکتر ، دم کوچک‌تر با نوارهای عرضی خیلی کمرنگ و بدون نوار انتهائی پهن تیره ، از عقاب طلایی تشخیص داده می شود و تفاوتش با عقاب شاهی در تارک تیره‌رنگ و جثه کوچکتر آن است . !



زیستگاه :


استپ‌ها و دشت‌های وسیع پر بوته ولی بی درخت . روی زمین و تپه‌های کوچک آشیانه می سازد .!



پراکندگی :


عقاب دشتی از جمله پرندگان بومی و کمیاب ایران است و نیز به صورت مهاجر عبوری دیده می شود .

به طور کلی عقاب دشتی بومی جنوب شرقی ایران است .!

Read 8432 times Last modified on جمعه, 01 دی 1391 13:41

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران