سارگپه استپی

Rate this item
(1 Vote)
وضعیت حفاظتی سارگپه استپی

وضعیت حفاظتی سارگپه استپی:

سارگپه استپی با اینکه جز پرنده های حمایت شده است، ولی برنامه حفاظتی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است

نیم رخ سایه پرنده

سارگپه استپی اندازه پرنده: 50-75 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:شاهین سانان-falconiformes

سارگپه ها-buzzards

نام علمی:Buteo buteo vulpinus

نام انگلیسی:


Steppe Buzzard

نقشه پراکندگی سارگپه استپی:

پراکندگی سارگپه استپی

سارگپه پرنده‌ای‌ست که زمستان‌ها در مناطق مختص به خود نسبتا فراوان بوده و در حال حاضر پرنده‌ای کمیاب است ، در ناحیه دریای خزر به صورت بومی زندگی می کرده ، کما اینکه در این ناحیه نیز بسیار به ندرت به چشم می خورد .!

سارگپه استپی - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

چطور پیدایش کنیم :

اندازه سارگپه استپی بین50 تا 55 سانتی‌متر است؛ سارگپه‌ها را می توان از طرح بدنشان در حال پرواز ( بال‌های پهن ، دم بزرگ و گرد و گردن خیلی کوتاه ) تشخیص داد .
در سه مورف قرمز روباهی، سیاه- قهوه ای و مشکی می باشد.
مورف سیاه-قهوه ای سارگپه استپی در ایران با سارگپه معمولی اشتباه گرفته می شود. اما طبق ویرایش دو کتاب پرندگان خاورمیانه سارگپه معمولی فقط در اروپای غربی زندگی می کند. سارگپه استپی از سارگپه معمولی کوچکتر و لاغرتر است، بالهایش خالهای بیشتری دارد و دمش نیز بلند تر است.
رنگ پرو بال سارگپه  استپی بالغ خیلی متنوع ولی به‌طور کلی قهوه‌ای پررنگ است ،زیر بال ها غالبا کمرنگ است و در سطح شکمی لکه‌های سفید فراوان دارد . میزان رنگ سفید در سطح شکمی و زیر بال‌ها متغیر است ولی به اندازه سارگپه پابلند نمایان نیست .
در زیرخم بال ها لکه های بزرگ تیره رنگی دیده می شود و پاها بدون پر و به رنگ زرد کم رنگ است.
رو تنه قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای تیره و نوک شاهپرها قهوه ای تیره تا سیاه است.
تفاوت این پرنده با سارگپه پابلند در این است که ، دمش راهراه عرضی باریک قهوه‌ای و خاکستری و نوار انتهایی پهن تیره دارد ، لکه‌های بزرگ و تیره‌رنگ زیر خم بالش زیاد مشخص نیست و پاهای بدون پر و زرد رنگی دارد .
با بال‌های باز در حالیکه نوک شاهپرهای نخستین آنها به بالا برگشته است ، و با دمی گسترده ساعت‌ها بالباز اوج‌گیری می کند .  در این حالت بالها را راست و قدری رو به بالا نگهمیدارد و به علت کوتاهی گردن جثه‌اش تپل بنظر می آید ، برخلاف عقاب‌ها که گردنی کشیده دارند، سر و گردنش کوتاه و حالت جثه اش جمع و جور است.  پروازش نسبتا سنگین و کند است و گاهی درجا بال می زند ، هنگام شکار از ارتفاع کم بر روی پستانداران کوچک مثل خرگوش ( و به ندرت پرندگان کوچک ) می جهد ؛ به لاشه و مردار نیز علاقه نشان می دهد .
هنگام بال بازروی های طولانی، نوک شاهپرها را رو به بالا تعقر پیدا می کند و دمش گسترده می شود.
اغلب به صورت دسته‌های کوچک دیده می شوند .  

 

 

صدای سارگپه استپی:

صدا سارگپه استپی شبیه صدای کاکایی است به صوت "پی ی-وو، peee-oo"به گوش می رسد

زیستگاه سارگپه استپی

در نواحی جنگلی با درخت های پراکنده، کوهپایه‌های دور دست ، کشتزارها و نواحی پر درخت ، روی صخره‌های ساحلی ، درخت‌ها و زمین های ناهموار آشیانه می سازد .

Read 11158 times Last modified on یکشنبه, 11 فروردين 1392 21:37

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران