سارگپه پرپا

Rate this item
(2 votes)
وضعیت حفاظتی سارگپه پرپا

وضعیت حفاظتی سارگپه پرپا:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

سارگپه پرپا اندازه پرنده: 25-50 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:شاهین سانان-falconiformes

سارگپه ها-buzzards

نام علمی:Buteo lagopus

نام انگلیسی:


Rough-legged Buzzard

نقشه پراکندگی سارگپه پرپا:

پراکندگی سارگپه پرپا

سارگپه پرپا از جمله پرندگانی‌ست که زمستان‌ها و بطور منظم و به تعداد اندک در جنوب شرقی دریای خزر و ترکمن صحرا دیده می شود . بنا به گزارش‌های مستند ، سارگپه پرپا در گیلان نیز مشاهده شده است .

سارگپه پرپا - 5.0 out of 5 based on 2 votes

چطور پیدایش کنیم :


سارگپه پرپا 50تا 60 سانتی‌متر  است ؛ از سارگپه به وسیله پاهای دراز و بارکتر و دم سفید با نوار انتهایی پهن و تیره مشخص می شود . معمولا سطح شکمی و زیر بال‌هایش سفید‌تر ، شکمش تیره‌رنگ و سرش کمرنگ است . در پرواز لکه‌های واضح و تیره‌رنگ خم بال و نوک تیره شاهپرهای نخستین ، در زمینه کمرنگ بال‌ها ، کاملا مشخص است . پاهایش تا حد قاعده پنجه ؛ پردار است در حالی که سارگپه پاهای زرد رنگ و بدون پر دارد . پرنده نابالغ شبیه نابالغ سارگپه است ولی اندکی سفیدی روی دم آن دیده می شود . رفتار ، صدا و پروازش شبیه سارگپه است ، اما هنگام شکار در ارتفاع کم پرواز می کند و مکررا درجا بال می زند و ضمن بال‌زدن‌های آهسته یکباره به طعمه حمله می کند ، بیشتر از خرگوش و جوندگان کوچک و گاهی از پرندگان تغذیه می کند .

این پرنده از پرندگان شکاری با اندازه متوسط به شمار می رود. طول بدن آن حدود 50 تا 60 سانتی متر بوده و فاصله دو سر بال آن به 130 سانتی متر می رسد . در اروپا آسیا و آمریکای شمالی دیده می شود . در زمستان ها به نواحی جنوبی مهاجرت می کنند. این پرنده نواحی جنگلی را برای زندگی ترجیح می دهد. وزن این پرنده حدود 1.5 کیلو و طول عمرشان حدود 18 سال است. در مقایسه با سارگپه معمولی ؛ بالهای آن طویل تر و از نظر ظاهری به عقاب شبیه تر است.
عموما بخش بالایی بدن آنها قهوه ای و بخش زیرین قهوه ایی روشن بوده  و دمی به رنگ سفید با نوارهای انتهایی تیره دارند . برخی از انواع کانادایی کاملا به رنگ تیره هستند. پرنده های نابالغ بر روی دمشان پرهایی خاکستری دارند. این پرنده منطقه وسیع را که دارای دید  وسیع است را برای زندگی انتخاب می کنند. و از نواحی جنگلی دوری کرده و برای لانه سازی نواحی بلند و صخره ها را ترجیح می دهند. اگر مکان مرتفع در دسترس آنها نباشد در نواحی کم ارتفاع و بعضا بر روی درختان نیز لانه سازی می کنند این پرنده اغلب چهار تخم می گذارد ولی در برخی سالها که شرایط مساعد تر باشد ممکن است تخم هایی بیشتر بگذارد . عمده عذای آن را پستانداران کوچک تشکیل می هد. زمستان ها به تعداد خیلی کم در جنوب شرقی دریای خزر و ترکمن صحرا به ندرت در گیلان هم مشاهده شده است.

صدای سارگپه پرپا:

صدای این پرنده بلندتر از سارگپه ی معمولی است. اما کمتر جیغ می زند.

زیستگاه سارگپه پرپا

معمولا زمین‌های بایر وکوهسار ، گاهی نیز در حوالی مرداب‌ها و تپه‌های شنی دیده می شود .

Read 7703 times Last modified on شنبه, 07 دی 1392 06:42

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران