فلامینگوی کوچک

Rate this item
(3 votes)
وضعیت حفاظتی فلامینگوی کوچک

وضعیت حفاظتی فلامینگوی کوچک:

بررسی وضیعت جمعیت وحفاظت از  زیستگاه های این پرنده؛ مخصوصا در تالاب خورخوران و سواحل هرمزگان، برای بقای آن اهمیت بسزایی دارد.

نیم رخ سایه پرنده

فلامینگوی کوچک اندازه پرنده: 75-175 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:لک لک سانان-ciconiiformes

تیره فلامینگو-phoenicopteridae

نام علمی:Phoenicopterus minor

نام انگلیسی:


Lesser Flamingo

نقشه پراکندگی فلامینگوی کوچک:

پراکندگی فلامینگوی کوچک

  در ایران، در دریاچه ارومیه تولید مثل می کند. به تعداد اندک در شمال شرق نیز دیده شده است.
تعداد زیادی از آنها تابستان را در فارس می گذارنند و جز در موارد نادر زادوولد نمی کنند . ممکن است در خوزستان زادوولد کنند که این امر نیاز به بررسی بیشتری دارد .

فلامینگوی کوچک - 3.7 out of 5 based on 3 votes

 

چطور پیدایش کنیم:

فلامینگوی کوچک پرنده ای است با پاها و گردنی دارز و پر و بال صورتی رنگ و منقاری که با شکل خاصی به پایین برگشته است. شاهپر های اولیه و ثانویه بالش سیاه رنگ است که در پرواز به خوبی نمایان هستند. منقاری سیاه رنگ دارد و نوک منقارش قرمز می باشد. پرهای شانه و بالهایش پر رنگ تر از پرهای گردن و سینه می باشند و به رنگ قرمز گلی هستند. برای پرواز ابتدا روی سطح آب می دود و سپس به پرواز در می آید. فلامینگوی کوچک به واسطه رنگ صورتی از فلامینگو قابل تشخیص است. فلامینگو به آرامی راه می رود و در حالیکه سر و منقار خود را در آب کم‌ عمق فرو برده است تغذیه می کند. مواد غذایی را همراه با آب درون منقارش برده و به وسیله شانه های لبه داخلی منقارش مواد غذایی را فیلتره می کند و آب اضافی را بیرون می ریزد. اغلب از سخت پوستان و نرم تنان ، حشرات آبزی و جلبکها تغذیه می کند . رنگ پرو بالش حاصل مواد کاروتنوئید موجود در جلبکها و سخت پوستان است. هنگام پرواز، پاها و گردن را کشیده و در امتداد بدن قرار می دهد و سر را اندکی پایین نگه می دارد. از فلامینگو توسط اندازه کوچکتر و رنگ پررنگ تر پر و بال قابل تشخیص است. پرندگان جوان به رنگ قهوه ای چرک و با منقاری به رنگ سیاه می باشند. بطور دسته جمعی زندگی می کند و گله‌های آن به صورت پراکنده و گاهی در یک خط پرواز می کنند.

 


 غذا:

 سخت پوستان، حشرات آبزی، لاروها، کرمها و بی مهرگان

 

صدای فلامینگوی کوچک:

صدای این پرنده شبیه صدای غاز است «kakak» یا «gragra»، مانند شیپور زدن

زیستگاه فلامینگوی کوچک

 این پرنده، عمدتا در یمن و به صورت مهاجر در خلیج فارس و دریای عمان به سر می برد و آشیانه را در کنار سواحل گلی و کاسه مانند می سازد.

Read 3742 times Last modified on یکشنبه, 19 آبان 1392 15:42
More in this category: « فلامینگوی بزرگ

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران