صعوه ابرو سفید

Rate this item
(1 Vote)
وضعیت حفاظتی صعوه ابرو سفید

وضعیت حفاظتی صعوه ابرو سفید:

هنوز برنامه حفاظتی خاصی برای این پرنده در نظر گرفته نشده است.

نیم رخ سایه پرنده

صعوه ابرو سفیداندازه پرنده: >15 Cm

طبقه‌بندی علمی

فرمانروا:جانوران

شاخه: طنابداران

رده:پرندگان

راسته:غواص سانان-gaviiformes

تیره صعوه-prunellidae

نام علمی:Prunella ocularis

نقشه پراکندگی صعوه ابرو سفید:

صعوه ابرو سفید - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 

نام انگلیسی : Radde’s accentor

نام فرانسوی : Accenteur de radde

نام علمی (لاتین) : Prunella Ocularis

 


چطور پیدایش کنیم:

صعوه ابرو سفید 18 سانتی متر طول و 40 گرم وزن دارد و پرنده ای فریبکار در کوهستان است. از نظر شکل و رفتار شبیه صعوه گلو سیاه است، و با تارک و گونه های سیاه قهوه ای ، خط ابرویی پهن، سفید و بلند، گلوی نخودی یا بی رنگ، نوار چانه ای با خال های تیره و سینه نخودی ساده دیده می شود. روتنه قهوه ای تیره با خط بالی نیمه واضح، زیر تنه سفید نخودی و دم قهوه ای تیره است. پاها قرمز تیره و پهلوها اغلب خط خط است. پرنده جوان شبیه پرنده بالغ با تارک قهوه ای و خط خط های تیره تیره و در دو طرف گلو و دو طرف سینه خط خط فراوان و زیر تنه اش سفید نخودی کمرنگ است.

صعوه ابرو سفید

 

صدا:

صدای این پرنده شبیه صعوه جنگلی اما ضعیف تر، با نت های کمتر و لرزان، شبیه «دی ـ دی ی ـ دی ی ـ دی ی، di-dii-dii-dii-dii» یا «سلی ـ ویت ـ چور ـ چور ـ تووی ـ slee-vit-chur-tui» شنیده می شود.

صعوه ابرو سفید در حال پرواز

 

زیستگاه:

این پرنده در بوته زارهای کوتاه ، لابلای صخره های مرتفع 2500 تا 3000 متری به سر برده و زمستان ها تا ارتفاع 1000 متری و پایین تر نیز دیده شده و لابلای بوته های متراکم آشیانه می سازد. در ایران نیمه مهاجر و در مناطق مناسب زیستگاهی نسبتاً فراوان است.
در زمستان به نقاط کم‌ ارتفاع‌تر کوچ می کند و در زمین‌های زراعتی و باغ‌ها دیده می شود . در میان گیاهان کوتاه بین صخره‌ها آشیانه می سازد .

صعوه ابرو سفید

غذا:

حشرات، و در فصل پاییز دانه و بذر

تولید مثل:

این پرنده در ماههای خرداد تا تیر 5-3 تخم می گذارد، و بین 15-13 روز روی تخم می خوابد، دوران بلوغ جوجه اش 16 روز به طول می انجامد .

صعوه ابرو سفید

حفاظت:

چنین به نظر می رسد که این پرنده، در حال حاضر، نیازی به حفاظت ندارد.


پراکندگی :

صعوه ابرو سفید پرنده‌ای است نیمه مهاجر و از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است .

Read 8253 times Last modified on پنج شنبه, 09 آذر 1391 15:32
More in this category: « صعوه کوهی

همکاران ما

Arthur Morris/www.BIRDSASART-blog.com     

  دانشنامه پرندگان ایران برنده تندیس طلایی بهترین سایت علمی ایران